Életképek – fotóklub és kiállítás

A tevékenység célja egyrészt a településen található kultúrtörténeti (köztéri alkotások, szobrok, feszületek, épületek), valamint természeti értékek (növénycsoportok, élőhelyek) felkutatása és megörökítése; másrészt – Fotóklub keretében – a digitális fényképezőgépek, valamint a beállítható alkalmazások használatának megismerése, így otthon, saját környezetben könnyebben használják majd a pillanat megörökítésére szolgáló eszközöket (digitális fényképezőgép, mobiltelefon). A Fotóklubokon lehetőség nyílik a digitális fényképezés alapjainak megismerésére, továbbá a különféle fotókészítési technikák elsajátítására, a fotószerkesztő programok használatának megismerésére.

A fényképezőgépek memória kártyáin tárolt adatokat a legtöbben nem tudják kezelni; a Fotóklubokon megtanulják, hogyan tudják az adatokat feltölteni a számítógépre, hogyan lehet a képeket kicsinyíteni, szerkeszteni, menteni.

A Fotóklubokon elsajátított technikák és ismeretek eredményeként a projektben részt vevő családoknak lehetőségük nyílik a program eseményeinek és mindennapjaik jellegzetes, számukra fontos pillanatainak megörökítésére saját perspektívájukból, majd mindezek bemutatására kiállítás keretében a Záró konferencián.

A rendszeres fotózások lehetőséget teremtenek arra, hogy az akcióterületen élők mélyebben megismerjék szülőfalujukat; továbbá a tevékenység hozzájárul a beavatkozási területen élőkkel való közösségi kapcsolataik javításához, oldja az úgynevezett “közösségi szakadékot”, és identitáserősító szerepe is van.

A programelem célcsoportja a beavatkozási területen élő 356 fő.
A programelem gazdája Alsómocsolád Község Önkormányzata.

Az alkalmakon készült válogatott képek megtekinthetőek itt.

Reklámok