Egészségnap

Egészségünk megőrzéséhez több módon járulhatunk hozzá. Az egészséges táplálkozás, megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel mellett alapvető fontosságú a mozgás, valamint a különböző vitalizáló készülékek használata, melyek speciális területekre hatnak. A chi-készülék serkenti a vérkeringést, megszünteti az izomfájdalmakat, csökkenti a zsírlerakódást, javítja a bőr állapotát, erősíti az immunrendszert, javítja a sejtek oxigénbevitelét. Fenti jótékony hatásai mellett levezeti a fáradtságot, így hasznos lehet a kemény fizikai, vagy ülő munkát végzők számára, de az idősebb korosztályok számára is hasznos lehet egészségi állapotuk megőrzéséhez. Kevesen ismerik a víztisztítás fontosságát, ezért szeretnénk megismertetni az embereket e módszer előnyeivel, preventív jellegével. Víztisztító alkalmazásával kényelmesen, fáradtság nélkül jutunk kristálytiszta ivóvízhez, jelentős összeget takaríthatunk meg, kíméljük környezetünket, ráadásul hozzájárulunk egészségi állapotunk fokozásához is.

A hölgyek, szépségük megőrzése érdekében különféle krémeket, szépségápoló szereket, kozmetikumokat használnak, melyek összetétele a legtöbb esetben nem bőrbarát, ráadásul áruk sem pénztárcakímélő.

Az Egészségnap egy figyelemfelkeltő, elméleti tudást multiplikáló mini konferenciával kezdődik, majd egy kötetlen információ szerzésre, tapasztalati úton való tanulásra lehetőséget teremtő szabadtéri rendezvénnyel folytatódik.

Az Egészségnap egyrészt népszerűsíti és szorgalmazza a hagyományos mozgásformákat (futás, foci stb.), másrészt az egészséges táplálkozást elméleti és gyakorlati bemutatókon keresztül. Az „Egészség utcájában” életmód tanácsadás, helyben végezhető szűrések (vérnyomás-, vércukormérés, testtömeg index-számítás, nyál PH mérés, vitálkapacitás), játékos állapotfelmérések (egyensúly, kézremegés stb.), természetes kozmetikumok, természetes alau- ökológialilag lebomló otthon elkészíthető tisztítószerek bemutatója, környezettudatos játszóház, táplálék kiegészítők, egészségmegőrző gépek bemutatója (víztisztító, chi-gép, köpölyöző szett), bio,- és egészséges ételkóstoló is várja az érdeklődőket.

A tevékenység célja az egészséges életmód népszerűsítésén túl, a reintegráció, a közösségi kapcsolatok erősítése és a társadalmi kohézió fejlesztése.

A programelem célcsoportja a beavatkozási területen élő 356 fő.
A programelem gazdája Alsómocsolád Község Önkormányzata.

Reklámok